De markt begint weer!

We gaan weer beginnen!

Namens alle ondernemers op de Duurzame Weekmarkt wensen we u een gezond en gelukkig 2018!

Na een weekje rust zijn we de komende 51 weken weer aanwezig in Helmond en Eindhoven.

Vrijdag 5 en zaterdag 6 januari is er dus weer markt!

Kerstmarkt

We willen alle klanten bedanken die van de markt met kerst een gezellig drukke markt gemaakt hebben.

De eerste 200 klanten hebben allemaal een lekkere kruidenthee van 'Het Kruidenrijk' uit Haaren ontvangen als blijk van onze waardering. Een traditie die we graag in stand houden

.

  • Gezonde koek bij Erica's Taart

  • Komende week breng ik weer een plaatgebak die zonder gluten, suiker en dierlijke vetten gebakken wordt – The Apple Oat Bake.

    Wat er wel in zit: Haver, Walnoot, Kokosnoot Olie, Appel, Ei, Amandelmeel. Kaneel, en Dadels. Allemaal heel goed voor je!

    Door een beetje rijststroop erbij te doen wordt het toch een lekker gebakje.

    Om als ontbijt, lunch of als tussendoortje te nemen waardoor je toch veel goede voedingstoffen binnen krijgt en lekker lang van vol zit.

  • Kúrbisöl bij Hebs

  • Pompoenpitolie , Kúrbisöl uit Steiermark – Oostenrijk, dit is de provincie waar de beste Kürbisöl vandaan komt gemaakt volgens eeuwen oude traditie.

    Kürbisöl is culinair zeer goed te gebruiken , in soepen,sauzen, aardappel puree, vanille ijs, yoghurt enz.

    Het is goed voor hart en bloedvaten, heeft een gunstige werking op blaas en prostaat.

    Voor uitgebreide info kunt u google op bio kürbisöl .

    Bio Kürbisöl 0,25 l. € 8,50

  • Voorbereiding "Green Fit"

  • Een lekker gekruid groenten broodje met bite uit een serie van exotische smaken met o.a. gegrilde pastinaak, zoete aardappel, venkel, ui, tomaat, italiaanse kruiden, en gedroogde citrusvruchten.
  • Recept van Vegan Flavors

  • Koolraap soep met mosterd

    4 flinke porties


    Ingrediënten: 1 koolraap (geschild en in blokjes gesneden), 125 gram aardappelen (geschild en in blokjes gesneden), 2-3 wortels (270 gram, schoongemaakt en in blokjes gesneden), 1 – 2 elstar appel(s) (150 gram, geschild en in blokjes gesneden), 1 ui (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 2 el grove mosterd, 1 theelepel mosterdzaadjes, 2 theelepel piment, 250 ml rijstroom (of een andere plantaardige melk of room), 750 ml kruiden- of groentebouillon en zout en peper naar smaak.

    Stap 1

    Pak een ruime soeppan en fruit eerst het uitje en knoflook in wat water of olie.

    Stap 2

    Voeg na ongeveer 3 minuten de mosterdzaadjes en piment toe en bak even mee.

    Stap 3

    Alle schoongemaakte groentes en fruit voeg je nu toe. Ook de mosterd roer je goed door het mengsel.

    Stap 4

    Schenk nu de bouillon en plantaardige room (of melk) in de pan.

    Stap 5

    Breng de soep aan de kook en zet daarna zacht. Na ongeveer 20 minuten zijn de groentes beetgaar.

    Stap 6

    Pureer de soep fijn met een staafmixer of doe de soep in een blender.

    Stap 7

    Breng de soep verder op smaak met zout en peper.

    Stap 8

    Verdeel de soep over 4 borden en garneer eventueel nog met een extra lepel mosterd, pompoen- en zonnebloempitjes en nog wat zwarte peper.

    Met dank aan: www.veganflavours.nl    Social-Media: Vegan Flavours