Kerst op de Duurzame Weekmarkt

Kerst op de Duurzame Weekmarkt

Het weekend voor kerst is de laatste Duurzame Weekmarkt van 2017 en dat willen we niet onopgemerk voorbij laten gaan!

En even een mededeling van huishoudelijke aard:

Vrijdag 29 december en zaterdag 30 december is er geen markt.

Vanaf 5 en 6 Januari zijn we weer iedere week aanwezig in Brandevoort en op het Wilhelminaplein.

  • Winterstoofschotel á la Blij Big

  • De Blije Big is een Biologisch bedrijf aan de rand van natuurgebied “de Boktse beemden”, ten noorden van Eindhoven. We hebben een ouderwets gemengd bedrijf met Rundvee, tuinbouw en varkens. Daarnaast doen we veel aan agrarisch natuur- en landschapsbeheer.Al onze dieren kunnen zowel zomer als winter naar buiten en hebben binnen een lekker strobed.Onze runderen zijn nog van het oude dubbeldoel ras “MRIJ” en zijn volledig gras-gevoerd. We brengen de dieren zelf weg en ze worden nog zonder stress, lokaal en op een ambachtelijke wijze geslacht in een kleine slachterij. Naast vlees van onze eigen boerderij verkopen we ook biologische kip, vis en eieren van biologische- collega bedrijven.

    Deze week slachten we weer een van onze stieren, om in ieder geval aan ieders wensen voor de kerstdagen tegemoet te kunnen komen. Wat dacht u van een lekker stoofpotje van, gras-gevoerd, oud Nederlands rundvee (MRIJ), die zomer en winter de beschikking over weidegang hebben. Zeker in de winter een aanrader:

  • Winterstoofschotel (4 pers) koolhydraatarm

    Ingrediënten:

    2 el sojabloem, versgemalen zwarte peper en zeezout, 800 gram runderstoofvlees in blokjes, 3el olijfolie, 12 sjalotten gepeld en gehalveerd, 1 wortel in reepjes, 85 gr kastanjechampignons gehalveerd, 2 laurierblaadjes, 1 el gehakte verse rozemarijn, 4,5 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon, 1el sojasaus.


    1e Verwarm de oven voor op 170 C. Schep de bloem in een schone plastic zak en voeg flink wat peper en zout toe .Schud de blokjes vlees om in de bloem tot ze bedekt zijn. Verhit 1el olie in een grote stoofpan. Bak de blokjes vlees in ongeveer drie gedeelten 5-6 min.,of tot ze rondom bruin zijn: keer ze af en toe. Voeg indien nodig een eetlepel olie toe.

    2e Schenk de resterende olie in de pan en bak de sjalotten, wortel, champignons en kruiden 3 min. roer af en toe.

    3e Schenk de wijn erbij en breng hem aan de kook.. kook het geheel op hoog vuur tot de alcohol verdampt en de vloeistof ingekookt is. Schenk de bouillon en sojasaus erbij en kook het geheel nog 3 minuten.

    4e Roer de blokjes vlees erdoor , leg het deksel op de pan en zet hem in de oven. Stoof het gerecht minimaal nog 2 uur, of tot de vloeistof een dikke, volle jus is geworden en het vlees zacht is. Breng het gerecht voor het serveren op smaak.

    Heerlijk met knolselderijpuree, erwten en gestoomde savooikool


    Met groeten van Ella en Nol,

    EET SMAKELIJK !

     

  • Speciale Taarten voor de Kerst bij Erica

  • Mascarpone Espresso Taart

    Leuk als toetje of als ‘ Kaffee en Kuchen’ gelegenheid. Puur chocolade wordt gesmolten in espresso – hiermee worden de lagen chocoladetaart rijk bestreken.  Tussen de chocoladetaart laagjes komt een romig mengsel van mascarpone, slagroom en kwark gemengd met vanille en Tia Maria. Dan een laag puur cacao erboven op. Tiramisu in taartvorm.   20 euro per taart. Genoeg voor 10 personen. 

    Chocolate Orange Marquise

    Een smelt in de mond chocolade truffel achtige taart zonder bloem, met sinaasappelsap en sinaasappel olie. Het is een kant en klaar toetje, maar met ijs en sinaasappel partjes in Cointreau wordt het en mega toetje! 15 euro per taart.  Genoeg voor 6 tot 8 personen. 

    Lemon Curd Cheesecake

     Een gebakken New York style cheesecake met zure room, citroensap en lemon curd. Met wat bessen erbij is het een fris luxe dessert. 16.50 euro. Genoeg voor 7- 8 personen. 


  • Reserveren kan op 06 22896538. 
    Natuurlijk zal ik mijn gewone assortiment taarten ook  bij me hebben. 


    Merry Christmas everyone!  

  • Wilde paddestoelen bij Van het Land

  • Deze week nemen we een aantal bijzonde producten mee voor de kerst!

    Heeft u nog andere wensen? Neem dan contact met ons op en stuur een email naar info@vanhetland.nl.

    Cantharellen

    We hebben 3 soorten Cantharellen, de Girolle, de Grise en de Jeane. De cantharel heeft een licht- tot donkergele hoed (3-10 cm) met een gekrulde rand die omhoog gaat staan naarmate de paddenstoel ouder is. Hij heeft geen plaatjes maar vertakte aders die doorlopen tot op de steel, een belangrijk kenmerk. Hij ruikt naar abrikozen en heeft een licht peperachtige smaak.

    € 3,50 per 100 gram.

    Trompette de la Mort

    U kunt ze op dezelfde manier bereiden als cantharellen. Deze paddestoel  mort heeft van zich zelf een aardsmaak.

    € 3,50 per 100 gram.

    Pieds de Mouton

    De gele stekelzwam, of schapenvoetje is een stevige paddenstoel die qua smaak neigt naar kip. De structuur lijkt op die van de hanenkam cantharel. Lekker in pastagerechten maar ook op een broodje met gebakken uien. 

    € 3,50 per 100 gram.

  • Spinazie-pannekoekentaart met wilde paddestoelen

    Ingrediënten: 800 gram spinazie, 200 gram wilde paddestoelen, 200 ml crème fraîche of plantaardige room, gemalen kaas,  pannekoekenmix, eieren en melk volgens bereidingswijze van de mix.
    Bereiding: Bak 5 pannekoeken. Maak de spinazie schoon, snij deze klein en was deze. Verhit boter in een ruime koekenpan en bak daarin de wilde paddestoelen. Voeg de spinazie toe en bak deze door totdat de spinazie geslonken is. Draai het vuur onder de pan uit en voeg de (plantaardige) room toe. Vet een stevige ovenschaal in en leg daar 1 pannekoek op de bodem. Besmeer de pannekoek met het spinazie-paddesteoelenmengsel. Leg er dan weer een pannekoek op en besmeer deze ook weer met het spinazie-pannekoekenmengsel. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Bestrooi de pannekoekentaart met kaas en gratineer deze 20 minuten bij 180 graden.
    Het eindresultaat is een heerlijke pannekoekentaart, die wel een beetje machtig is.
  • Invisible Sausage

  • Wa?! ’n Worstinbroodje ANNO 2018

    Probeer eens een van deze onzichtbare beloftes.

    De” Invisibles” zijn altijd verrassend, puur, lekker gekruid, gezond, en volledig ambachtelijk.

    Met smaken zoals: Kippendij met curry en mango, gegrilde groenten met Italiaanse kruiden, Lam met pistache, abrikoos en munt.

    Voor 2018, “Break a Habit” en blijf gezond !

  • 15% Korting op achterbout bij de Saanenhof

  • Naast ons compleet assortiment aan Goudse en zachte Heezer Geitenkazen hebben wij ook geitenvlees en heerlijke kaas en zuivel van Koe en Schaap.
    Kom een kijkje nemen op de markt!

    Aanbieding deze week: 15% Korting op Achterbout.
  • Nieuw: Kruiden van het Kruidenrijk bij Hebs

  • Beste mensen, 
    Nieuw in mijn assortiment:
    Biologische tuinkruiden/specerijen en kruidentheeën van Het Kruidenrijk
    Een kleinschalig biologisch kruidenbedrijf in Haaren Noord Brabant.
    Zij verbouwen al 25 jaar deskundig en met passie kruiden die tot lekkere kruidenproducten worden verwerkt.
    Ter kennismaking krijgt u 10% korting tijdens de kerstmarkt en de gehele maand Januari.

    Hartelijke groet, Hans

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.